23-12-11

Goede voornemens

Goede voornemens zijn als walvissen, met het verstrijken van de jaren zijn er meer en meer die stranden.

18:30 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-11

Verkeersellende

Een weekend nog eens aan 10° heerlijk. Men zou bijna vergeten dat het nog dubbel zo warm moet zijn voor onzedige kledij. Echter een dikke maand geleden was deze domme gast minder goed gemutst.

De eerste vlokken, smeltend op ons gezicht. Voor een deel smeltend in de lucht. De Sint was nog niet aangemeerd of de Kerstman was aan het landen.  All I want for christmas is een welopgevoede menigte mensen die het besturen van hun ijzeren slee tot basisvaardigheid verheffen. Tijdens de voorbije maanden ontdekten we tijdens het olijk naar ons werk snorren dat chauffeurs en weer geen geslaagde combinatie vormen. Het is een mysterie, want een menselijke fout zou toch niet kunnen. Misschien is het de wagen die niet in staat is om te multitasken. Zet de ruitenwisser aan en de wagen kan plots niet meer boven de 85 km/u. De remlichten flikkeren zelfs is de auto meer dan 100 meter verwijderd van de voorligger. Het zijn niet de sneeuw, regen en ijzelplekken die verkeersellende veroorzaken. Het is die racende menigte die ofwel niet durft ofwel teveel durven.

Het is een beetje die Amerikaanse leuze. Guns don't kill people, people kill people, maar dan te vertalen naar cars, idiots drive and shit. Dus nu maar hopen dat iedereen zo dadelijk zijn beste gaspedaaltje voorzet

07:50 Gepost door Toontje in Actualiteit, Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-09

Organigram

Neen geen specifieke vorm van papiervouwkunst. Alleen in de nasleep van een crisis. Waarbij verzekeringsmakelaren en bankbediendes onbeleefd en onvriendelijk blijven.  Waarbij we nog eens zien dat het niet de rijken in de wereld zijn die de lasten dragen, maar het gepeupel eronder. Een tekening die voor sommigen de nagel op de klop zal slaan en voor anderen hopelijk een seconde humoristisch vertier brengt.

vogel2

15:20 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-09

Yves de Nar (aka Yves Leterme)

Zelden tot nooit heeft deze domme-gast een uitgesproken politieke mening. In de vleselijke wereld ben ik een vat van meningen. Echter als elektronica de selectie van het luisterende als lezende publiek onmogelijk maakt laat ik enkel losse gedachten los op deze ongebonden bits.

Maar geen show kan ongemoeid gaan zonder mijn input en de clown die we kennend als falend ex-eerste minister Yves heeft nu zijn mond opnieuw opengezet om enkel bullshit te laten ontspruiten. Niet omdat hij cheef is maar gewoon omdat hij zichzelf is. Op zich wil ik hem het voordeel van de twijfel gunnen. Misschien waren de walekoppen eerder starre pestkoppen, misschien was ook de schuld van alle andere partijen dat Yves ze niet meekreeg in de gedachtestroom. Dus No problem Yves, je moet de verantwoordelijkheid niet zelf opnemen. Kijk gerust in andermans borst. Jammer genoeg slaagt deze flagrante uitfloeper er niet in zijn ietwat arrogante mond te houden. Het is niet dat hij zijn les nog niet had kunnen leren.

Nu onlangs werd het zelfs mij teveel. Blijkbaar zijn er in Kongo wel nog wat problemen en zou het Congolese leger artsen zonder grenzen hebben aangevallen. Nu terecht hecht Yves geen waarde aan verklaringen van enkel een kant, zelfs komen die van artsen zonder grenzen zelf. Maar daarna bleek dat uit de bronnen van Yves het niet ging over een aanval maar een daad van intimidatie. Toen werd het even stil in mijn lege hoofd. So what??? Ik wil wel eens door Ieper lopen met een wapen en roepen naar Yves en zijn gezin. Dat is geen aanval of bedreiging, gewoon even intimideren.

Yves ge zijt nen zotten appel. Als het niet zo dramatisch zou zijn wat dat u gezegd hebt zou ik brullen van het lachen. En dieje mens is voor de rest van de wereld het gezicht van België, ai ai ai.

01:33 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-09

Tikken van de klok (Part Three)

Na het onthaasten moet een mens zich terug haasten om opnieuw te passen in het ritme van de maatschappij. Om het kloppend hart van de moderne beschaving te volgen moet je trappelende voeten hebben. Zo kan je bijbenen en erbij nog enthousiast lijken. Nu goed het einde van de beschaving is toch nabij. Dus doe je loopschoenen maar uit. Neen, geen apocalypsen of tomatenplagen die het leven op de Aardkloot vernietigen. Leven heeft niets met beschaving te maken. Voor er beschaving was, was er al leven.

Sprak Elvis me aan? Had ik visioen van God en zijn zeven vissers, of bracht de verlichte mees me het nieuws? Jammer genoeg was er een minder spiritueel gegeven dat me het einde van de beschaving liet ruiken. Hoewel zoals het geloof was het wel doorzichtig en vuil in aard. Het was de lieve heer verse fluim, die in zijn vloeibare hoedanigheid vakkundig tegen mijn raam geplakt was. Reclame op de zijkant van een bedrijfswagen brengt jammer genoeg niet altijd het mooiste in de mens naar boven. Mensen denken “ah, bedrijfswagen dus ik kan er tegen rijden zonder excuus. Ik kan er expres met een sleutel een kras in trekken. Om zo dat bedrijf een hak te zetten.” In alle eerlijkheid moet ik melden dat het bedrijf waarvoor ik me wekelijks 40u inzet geen nadeel van deze aanvallen ondervindt. Jammer genoeg moet ik zelf opdraaien voor deze vandalenstreken want dat valt buiten de verzekering. Zelf heb ik een principieel drieluik om me aan vast te houden. Een van de credo’s hieruit is, doe niets aan anderen wat je zelf niet leuk vindt. Volgens mij dan ook de enige volledige waarheid op deze planeet. Dank aan de gebaarde profeet. Ik vergeet dit jaar je verjaardag niet. Volgens mij stopte de beschaving bijna omwille van mijn zin om na deze fluim ergens ook een kras te zetten, iemand te doen opdraaien voor iets wat zij niet kunnen aan doen. Ongemotiveerd geweld en vernieling. Gelukkig was er Japie Krekel die me in mijn oor fluisterde dat dit geen goed idee is.

Het moment dat we als mensen eigen principes overtreden omdat de rest er zich de kloten van aantrekt dat is het einde van de beschaving.

PS: Aan hij die de fluim richting mijn wagen stuurde. Ik wens je toe, elke vorm van respectloosheid. Dat ze je fietsbanden platzetten en je ramen in gooien. Stront smijten naar je vriendin in de cinema, in je oor kotsen terwijl je naar je voicemail luistert en kuchen in het gezicht van je moeder. Ik hoop dan ook dat je geen woord van protest uit, want what goes around comes around.

16:05 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-09

Tikken van de klok (part two)

Zowaar het een genot is voor velen verafschuw ik deze passe-temps tot op de vezel van mijn botten. Groene vingers heb ik niet. Als je me van mijn vel ontheft en door de vetplooien en spiermassa’s zoekt zal je enkel kleuren bruin, rood, blauw en wit tegenkomen. Geen groen bij me te bespeuren. Toch blijkt dat na de eerste stappen van het mensaapje dit wezentje alles natuurlijk heeft proberen te bedwingen. Met als ultieme einde het wilde in een esthetische vorm te gieten. Van boom tot spriet en struik tot bloem is de grilligheid van de natuur ook haar natuur. Om onze beschaving te handhaven werd na de dieren ook het tuinschoon gedomesticeerd.

De Inca’s deden eraan mee, de Egyptenaren maakten hun brokje wereld een stukje groener door het overstromen van de Nijl zo goed en zo slecht mogelijk in hun kraam te doen passen. De Britten en de Frasen konden in deze evolutie niet achterblijven. Trouwens momenteel kunnen we hun kunsten nog steeds bewonderen. Gek eigenlijk, paleizen hebben gebrand gevangenissen zijn vernietigd voor de vrijheid van de denkende mens, maar de eenzame opsluiting van de tuin heeft niemand durven aan te raken. Zouden ze dit als een voorloper van de verlichting hebben aanzien. Nu ergens is deze vorm van beschaving als een lekkende olietanker aan mij voorbij gegaan. De ideale tuin voor mij is eentje van mos. Super groen en groeit bijna niet. Alleen jammer van de beestjes. Klinkers zijn optie twee maar dan moet ik gewoon opletten dat ik me niet verspreek. Nu goed dit weerhoudt mij niet om de tuinuitvindingen niet volop te vereren. Toen ik even geleden me tot een brokje vrijwilligerswerk liet verleiden, kon ik mijn eerbied voor een stuk materieel niet verbergen. Misschien maakte de geur van vers gemaaid gras en prut onder de nagels me lichtelijk euforisch. Maar de kruiwagen is een object van perfectie. Met een uitgedokterd ideaal liggend zwaartepunt is dit toestel wendbaar, gemakkelijk hanteerbaar en kan je het zonder veel moeite kippen, kantelen en uitgieten. Wat het wiel en het vuur waren voor het begin van onze beschaving, dat is de kruiwagen als bevestiging van deze beschaving. Maar natuurlijk omdat gras blijft groeien als je het niet maait, liet ik mijn adoratie bij de koffie en speculoos (of was het aas) liggen.

Met kans op verlies van ledematen nam ik een ander toestel ter handen, de elektrische grasmachine. Een monster in schril contrast tot de gemakkelijke kruiwagen. Maar dat is een ander verhaal, eerder een einde dan een begeleiden.

 

 

14:47 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-09

Tikken van de klok (Part one)

Ontsnappen van de tijdsdruk, onthaasten zoals men zegt, geeft ons de lucht om te denken. Op een zomerse locatie de tijd laten vloeien in plaats van er tegen te vechten. Iedereen kent het en iedereen haast zich om te onthaasten. Onder de zon met zicht op een zee van tijd nam ik het boek (gratis bij de Humo) godverdomse dagen op een godverdomse bol bij de hand en begon te lezen. Er is natuurlijk steeds vraag naar een bejubeling of regelrechte littoristische aanslag op boeken of creatieve zuigelingen van mensen maar daar gaat het nu even niet over. Het gaat hier over tijd.

In den beginne(van de mens) hadden we een levensverwachting van 30- 40 jaar of zoiets. Na eeuwen van evolutie; neuken, vreten en geweld zoals Dimitri het zo genuanceerd brengt, zitten we nu aan +/-70 jaar. Voor de lol zullen we een gemiddelde aannemen van 55. Want de lol is dat de mensen vermoedelijk wel gemiddeld rond dit getal zullen hangen. Maar de gemiddelde leeftijd wordt berekend op de sterfleeftijd van de bevolking. Heb je een land waar 2 op 5 kinderen niet ouder worden dan 1 jaar dan trekt dat het gemiddelde van de klas naar beneden. Betekent echter niet dat zij die volwassen worden en sterven aan natuurlijk oorzaak niet allemaal 70 worden. Dus for pete’s sake neem even aan dat we gemiddeld 55 worden!Zo kunnen we aannemen dat 1 generatie 55 jaar duurt. Waarbij we 4 generaties kunnen terug gaan om rond de Franse revolutie te eindigen, nog eens 6 erbij en we zitten bij de val van het Oost-Romeinse rijk. Dus een over-over-grootvader zou wel eens geboren kunnen zijn rond de woelige periode van het einde van de verlichting. Over-over-over-over-over-over-grootvader leefde in de fucking middeleeuwen. Amaai, de tijd vliegt.

Nu alles van dichtbij en verder bekeken is alles relatief. Want wanneer eindigt een generatie of wanneer start die. Ben je een ongewenste oorzaak van een tienerzwangerschap of was je het accidentje. Er is altijd een generatie voor die van jou. Maar mijn grootgeneratie is niet automatische de jouwe.

 

 

16:10 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-08-09

Het einde van de wereld

Wie had het gedacht. Mijn geld stond op Nostradamus of 2012, misschien kon er zelfs een komeet af. Neen, het einde van de wereld ligt niet in iets materieels. Het is de dood van het tijdperk van aquarius nog voor het begonnen is.

Het concept liegen is door de mensheid uitgevonden ter bescherming van het emotioneel welzijn van de mens en de eenheid in de groep. We liegen zodat er geen ruzies ontstaan. Maar deze, in de ogen van een domme gast, al extreem belachelijke reden krijgt nu ook zijn/haar voeten in de aarde bij de luie mens. Want het is ook gewoon gemakkelijk om te liegen en te bedriegen. Dit zijn enkele kneepjes van de leugenaar.

Regel 1: Ga er niet vanuit dat de wereld dom of naïeve is. (meestal wel het geval maar die ene keer dat het niet zo is zul je het berouwen).

Regel 2: Vertel de leugen of bedrog zo gewoontjes mogelijk

Regel 3: Overtuig jezelf sta in desnoods voor een spiegel en geloof wat je zegt

Regel 4: Een leugen is zoals een ijsberg het meeste vertel je niet. Verzin een waterdicht en logisch verhaal. Vertel enkel de samenvatting. Worden er verder vragen gesteld dan kan je nog antwoorden. Mensen die vragen anticiperen en beantwoorden wisten dat er vragen gingen komen en hebben bijgevolg hun verdediging voorbereid.

Regel 5: Stick to the story. Begin niet te freewheelen want dan steek je jezelf in de problemen. Heb je geen uitleg, geef dat grif toe.

Regel 6: Meng waarheid en leugen. Zo heb je ankerpunten.

Zo zie je maar hoeveel gemakkelijker liegen is dan de waarheid te vertellen. Achteraf heb je geen problemen meer. Tenzij het ontdekt wordt natuurlijk, of je verdacht wordt van liegen. De betrapper zal je er niet over aanspreken maar het vertrouwen is verdwenen. Ach, ja wat voor waarde heeft respect, eer, vertrouwen en eerlijkheid nu nog. Je koopt er geen I-phone mee of een nieuwe broek. Waarom zoiets moeilijk doen als de waarheid vertellen. Met al die regels zoals het vertellen of zeggen waarvoor het staat en …?

23:05 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: respect, eer, eerlijkheid |  Facebook |

14-06-09

Babyborrels

babyZoals er in België frequent wolken langs de hemel glijden en zich neervlijen op Aarde in druppelvorm. Zo worden ook een aantal woorden te vaak en vaak ten onpas gebruikt. Sorry, is er eentje die me de ogen kan uitsteken. Zeker als die na het steken zich excuseert. Ontelbare keren zou wat inzicht en oplettendheid het gebruik van dit woord kunnen vermijden. Maar laat nu net dit woord ervoor zorgen dat we soms in een zee van apathie voor de wereld rond ons belanden. Stel je voor dat het excuus niet bestaat. Het woord sorry heeft geen vat meer op de realiteit. Geen sorry, ik heb de tram gemist. Excuseer me ik had u niet gezien. Sorry schat, ik was dronken en … We zouden allemaal meer op onze daden letten als we bewust waren dat ze niet omkeerbaar zijn. Geen sorry als tintenkiller van onze daden.

Een ander woord minder maatschappij-ondermijnend is proficiat. Als deze uiting van felicitaties na een buitengewone prestatie ter uitspraak valt dan heeft deze domme gast er niets tegen. Hoewel het gewoon uitoefenen van je baan en deze naar behoren afwerken niet aanzien zou mogen worden als een buitengewone prestatie. Neem nu Tia (ik zie er als een pizzaverslindende oerang oetan met bril uit ) Hellebaut. Wat ze gepresteerd heeft op de Olympische doen er niet zoveel haar na. Nu vermoed ik dat er volgende Olympische spelen ook wel iemand goud zal winnen in het hoogspringen, natuurlijk kunnen we daar nooit zeker over zijn. Soit, ze won voornamelijk omdat er iemand faalde. Tia is niet blijven springen, neen ze heeft haar beurt afgewacht tot een ander faalde. Haar proficiat wensen omdat ze hoger sprong dan ooit tevoren zou ik kunnen volgen, voor de medaille vind deze domme gast een brug te ver.

Het is net zoals onlangs op een babyborrel. Daar werd ik opgemerkt door een aanhanger van onze familie die me proficiat wenste voor telg in ons gezin. Nu voor zover ik weet heb ik er totaal geen weet van dat ik enige bijdrage heb geleverd in deze bevallingsperikelen van mijn broer. Ik ben de jongste en heb zelf geen kinderen dus het is niet dat ik als lichtend voorbeeld fungeerde in de conceptie van dit (fantastisch, al zeg ik het zelf) klein wezentje. Jammer genoeg voor het verder verloop van de dag had ik een maatschappelijk en sociaal ongepast antwoord klaar. Uiteindelijk was ik als domme gast ook aanwezig om iemand geluk te wensen om een volkomen natuurlijke daad te stellen. Of wensen we proficiat omdat het een kind zonder gebreken is. In theorie moet je dan wachten tot een goede drie jaar na de geboorte. Want dan pas weet je het zeker of het een volkomen gebrekenloos kind is. De papa heeft buiten een inspanning van 10 minuten en 9 maanden moodswings vermoedelijk niet te veel te klagen gehad. De mama? Goed, baren en arbeid zijn zware klussen. Maar eigenlijk hebben ze er zelf voor gekozen en waar trek je dan de lijn. Zeg je geen proficiat als de bevalling minder dan een uur duurde en weiger je te feliciteren bij een keizersnede. Hoewel, je zult dan denkelijk proficiat moeten wensen omdat ze de bevalling overleefden, terwijl dit oorzakelijk aan de geneesheren te wijten is. Vreemd, geneesheren inschakelen terwijl een zwangere vrouw op zich niet ziek is. Dat kindje komt al met een goed eigenbeeld op de planeet.

Neen, ik spreek zo af. Wens op de begrafenis de ouders van het intussen lijk geworden kind proficiat. Denkelijk post mortem. Uiteindelijk waarom niet, dan worden toch meestal de mooiste zaken gezegd. Net op het moment dat er eens geen tegenspraak kan komen, gedragen we ons. Was de gestorvene een eikel dan is het niet nuttig zijn ouders te feliciteren want na 80 jaar blijkt dat ze de mist in gegaan zijn. Neutraal of uitmuntend dan mag je van mijn part de hele stam voorvaderen en voormoederen bejubelen.

17:01 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-08

Wetenschappelijke proeven

Heerlijk het weekend was weer een succes. Buiten het rusten en uitzweten van een tegenvallende werkweek horen huishoudelijke taken ook bij het weekend pakket. In dit geval was het frietketel uitkuisen, wat bovenaan het lijstje preikte. De brokken die er uitliepen zijn te bruin om hier degelijk in schrift te beschrijven. Maar laten we schrijven dat het zicht bevestigde dat ik bij de laatste bakbeurt denkelijk een kwaadaardige kanker opliep of er tenminste eentje gegeten had. Plots kwam het in mij op, hoe weten we dat eigenlijk.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat slecht frietvet je kansen op kanker verhogen. Is dit feit tot ons gekomen via een leuke enquete die de mensen op paliatieve moeten invullen. "Gelieve voor uw laatste adem te blazen even deze vragen te beantwoorden, in teken van de wetenschap." Misschien vinden de wetenschappers dat deze personen toch niets beter te bereiken hebben in hun leven dan hun wat verder te helpen. Misschien hebben enkele arme ratten hun leven lang slecht frietvet moeten zuipen om zo tot de conclusie te komen dat ze kanker kregen vanwege het gebruikte frietvet. Tja gewoon frietvet zal toch geen kwaad kunnen. Nu geen zorg vrienden van Gaia het gaat hier om crimineel slechte ratten. De goede ratten verschijnen in kindvriendelijke films zoals ratatouille of chicken run waar ze schattig Gents spreken. Dit is mij verteld geweest door een filmkenner met een bijna wetenschappelijke kennis.

Natuurlijk overdrijf ik, want wat een filmkenner zomaar zegt moet je niet gewoon aannemen. Hij heeft daar geen bewijzen voor aangebracht. Het is logischer dat we de uitspraken van wetenschappers, die geijkte testen op 5000 man gebruiken, die op hun beurt representatief zijn voor 6 miljard mensen, te geloven. Logischer is het om de nieuwsschrijver zomaar te geloven als die dit nieuws brengt. Het meest logische is, geloven dat God, Jaweh of Allah bestaat vanwege hetgeen er in boeken staat geschreven. Het zou belachelijk zijn om te geloven dat er goede ratten zijn om dat die in films verschijnen.

23:48 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kanker, onderzoek, statistiek |  Facebook |

29-03-08

Rara wie benne kik

Wat een bevreemdende periode dit eerste deel van het jaar. Drie maand geleden trokken we de kurken van de fles en vierden we de geboorte van man's best friend Jezus Christus. We gebruiken zijn ontstaan eerder om decadent dronken door te straat te mogen zwalpen en om ons te overstelpen met commerciële uitspattingen, dan om de geboorte van een man en zijn religie te vieren. Er worden foto's genomen, drank geschonken, arme drommels verzwolgen en dan opnieuw gezopen. Nu enkele maanden later vierden we net het sterven van dezelfde timmerman. Het leven gaat snel zeggen ze dan. Opnieuw worden de flessen ontkroond net zoals de zalige man en opnieuw komen de foto's terug aan bod en laat nu net hier zijn dat voor deze domme gast het schoentje wringt.

 

Terwijl de nostalgie de overhand kreeg op zo een van deze festiviteiten bekeek ik de foto’s met een groeiend argwanen. Op iedere foto staat dit klein Toontje te lachen of kaarsen uit te blazen. Hij lijkt waarachtig gelukkig in zijn jonge leven. Dit voldongen feit werd ook benadrukt door mijn moeder die me steeds een zonnetje in huis vond, ik woon niet meer thuis dat wordt aldus moeilijker. Echter diep in mijn geheugen voel ik enkele duistere herinneringen die sluimerend wandelen op die plek net boven de plaats waar hals mijn hoofd(lees: kop) raakt. De atlas voor wetenschappelijk ingestelde mensen. Niet dat mijn hoofd de wereld is, zo ver reikt mijn ego niet, net niet. Toch ben ik momenteel een jonge levenslustige jongen met een explosief karakter. Deze werd vooral ontwikkeld tijdens mijn eerste bestaansjaren. Maar hoe dieper ik nadenk hoe meer ik besef dat de souveniers uit die periode, beelden zijn van foto’s ingeprent bij de zoveelste vertelling van mama. Als mijn huidige persoon bestaat uit ervaringen en gevoelens uit het verleden dan zitten we met een probleem. Want de ervaringen voor je zes jaar zijn nefast voor de ontwikkeling van je ik. Misschien ligt het aan mij, maar ik heb enkel de fotoverhaalherinneringen in mijn hoofd en dat is een compilatie van die fragmenten gelukkige momenten samengesteld door niet zo objectieve ouders. Dat mag ik zeggen want ze vonden me altijd een knappe talentvolle jongen. Over het jongen gedeelte zaten ze er volledig op. Dus misschien was ik tussen al die foto’s door steeds ongelukkig en een zwartgallig kindje en ben ik het vergeten.

 Ik ben ik misschien niet ik als ik mezelf bekijk. Ik ben een fabricaat van twee ouders belust op het geluk van hun kinderen. Misschien is de echte ik, beladen met alle herinneringen van het breken van de vliezen rond mijn hoofd tot het schrijven van deze woorden, een duistere mens zonder lach en zuur van de tranen die via zijn keel in de maag lopen. Nu goed ik heb geluk, ik ben gelukkig en dat door de verdraaide montage van mijn kinderrealiteit door mijn ouders. Medelijden heb ik met die kinderen die later hun eigen placenta op het net kunnen terugvinden. Misschien is het soms beter niet alles te weten.  

00:56 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-12-07

Waandrachtig

Door tijd en boterhammen wordt een mens af en toe argwanend. Ik heb daarbij dan nog eens de zeer negatieve eigenschap dat nieuwe zaken, veranderingen als het ware een regelrechte uiting van fobiën teweeg brengt. Neen, geen viva victoria fobie. Deze van mij is inherent aan mijn persoonlijkheid net als de manier waarop ik de nadruk leg op de pasta in chocoPasta in plaats van de doorsnee klemtoon die de meerderheid van de nederlandse bevolking gebruikt. Drie dagen zouden deze draai in mijn hoofd niet kunnen veranderen, deze dagen zouden iets nieuws aankondigen waardoor de eeuwige kleuter in mij brommend door de gang zou lopen.

Deze toestand is tot overmaat van ramp nog eens zeer evenwichtig en rationeel te verdedigen. Een nieuwe Gsm is steeds handig, met gadgets erop die alles kunnen behalve me tijdig waarschuwen dat ik een platte band zal hebben op het moment dat ik net buiten het alles dekkende netwerk rij. Toch zorgt zijn kostprijs voor een negatief saldo en veel kopzorgen voor de welwillend betalende ouders van het rotjoch dat kost wat kost de hipste gsm moest hebben met een heerlijk Jamba abonnement dat enkel per aangetekende postbode met koets kan worden opgezegd. De nieuwe man is een gift aan iedere oudere vrouw. Maar als die nieuwe man telkens een nieuwe niagara waterval laat ontspruiten omdat hij Oprah voor de vijfde maal een gezin met, 3 kinderen een hond en kreupele papegaai ziet redden van de gewoonlijke gevolgen van een orkaan. Dan durf ik zeggen ga heen en vermenigvuldig u aub niet beste nieuwe man. Groei een ruggegraat. Trouwens meehelpen in huis, uw vrouw niet slaan, kunnen communiceren en uw kinderen voorzien in een voorspoedige opvoeding en toekomst is niet nieuw, het is iets vrij voor de hand liggend.

Een nieuw idee, overvalt je enkel 's nachts tijdens de werkweek als er de volgende dag een hongerige manager op jou wacht om je slaapdronken hersenen te koken en als je niet kijkt ze leeg te eten en 's middags met een volle maag naar huis trekt. Ja op zo een positie kan je een dag minder werk veroorloven en toch meer verdienen dan het gepeupel dat al het echte werk opknapt. Je woelt en draait, je moet het idee ter wereld dragen. Digitaal of analoog het maakt niet uit het moet eruit. Vanwege de korte nachten enkele dagen hiervoor besloot ik om deze keer niet naar de latrine der creativiteit te gaan. Neen ik hield het op. Bijgevolg inspirationele constipatie. Het enigste dat door mijn hoofd vloog was WAANDRACHTIG. Eerst dacht ik, waarom, wat is het. Ik hield het op, neen ik ging deze woordencombinatie niet naar bestaan en of recht van leven schatten. Neen ik moest nog vele schapen over het hek dragen. Vandaar dat ik op dit punt kom, want na enig opzoek werk kan ik besluiten dat ik een woord heb uitgevonden. Een nieuw woord. Vanwege het ophouden van dit hersenspinsel kwam zoals ook bij het voorlaagste gaatje een hele resem bullshit ermee uit.

Toch maak ik me de bedenking dat het wel lekker bekt dat nieuwe woord. Het valt in dezelfde rubriek van daadkrachtig en in iets mindere mate waarachtig. Het extra toffe is dat ik er zelf een betekenis aan kan geven. Letterlijk zou ik het kunnen linken aan schijnzwanger maar dat neemt de voor de hand liggende romantiek van deze domme gast en zijn woord weg. Neen, ik was vandaag waandrachtig van een goed idee. Ik dacht dat het leuk zou zijn deze tekst neer te pennen met alle kronkels erbij. Er is enkel maar een obstakel bij het gebruik van dit woord. Het kan enkel gebruikt worden als ontkrachting van een positief iets. Bijvoorbeeld Goed Idee. Het nieuwe lief van ons Gerda is waandrachtig van goede bedoelingen.

Brrrr al dat nieuws doet me toch meer huiveren dan genieten. Ik laat jullie en hoor jullie later nog wel terug.

23:49 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-01-06

Gewoon zodat het niet verdwijnt

Ok ik geef het toe. Deze post is een bewijs van mijn narcisme. Maar de zeldzame keer dat er, in mijn ogen, een leuke gedachtekronkel mijn handen verlaat, kan ik deze toch niet laten wegvloeien in de vergetelheid. Nu dat is wat ik er van denk. Vandaar dat ik deze quote van mezelve in een aparte post zet.

Het leven is niet zwart-wit. Maar je maakt het zo grijs als je zelf wilt. Toon Schepens

Voila dat is dat dan. Nog een prettige dag verder.

14:11 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-10-05

Vorige foto van het moment

We hebben het altijd geweten. De Amerikanen zijn gewoonweg anders. Hun mentaliteit is agressiever en alles moet groter zijn. Zo ook hun eetgewoontes. Deze overpreutse en conservatieve mensen hebben niet allemaal een ander dieet als wij. Maar hun borden liggen gewoon dubbel zo vol. De combinaties die ze maken vaak smakeloos. Maar zonder veel gebleit hier een mooi voorbeeld van het verschil tussen Amerikanen en Europeanen. Hopelijk komen we nooit op het zelfde niveau te staan als deze achterlijke maar ook westerse cultuur. Beter gezegd hopelijk zakken we niet af tot hun niveau.

18:34 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-12-04

Lach therapie

MUUUUHUUUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA MUHUHUHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
HAHAHAHAHAHAHIAHIAHIHIHIHIHIHIHIHIHAHAHAHAHIHIHIHIHI
gniffel gniffel gibber gibber hehehe
hahahahahahahaahah lolololololololololololol
mmmmmmmhahahmammhamahmmahahahahahaha
hahahagnrik hagagagagagnirk gnirk gnirk

 

 

 

 

 


Aaah dat deed deugd. Voor een stressloze dag copy paste en voer uit.
De lach.exe file is te vinden op de site www.duivenmelkers.comcomcom

14:49 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-12-04

Kerst

Aaah ik ga er volledig voor, kerst heeft mijn hart overwonnen. De koude snijdt door mijn tere wangen en mijn neusje is bloedrood na een half uurtje stappen onder de overdreven lichtjes in deze stad zijnde Gent.
Het seizoen om prettig te lopen, tja je moet wel want deze weersomstandigheden zouden een normaal mens op depressietocht sturen. Je moet meelachen en lopen in deze stroom veroorzaakt door de lieve mensen van Coca Cola. Doe je dit niet dan zou je misselijk worden van het overdreven geblaar van alle kerstmannen.
Gruwelijk zijn ze, onlangs werd ik in een dagdroom overrompeld door een meute kerstmannen ze lachten en zongen door merg en been gaande witte kerst en stille nacht chansons. Ergste van heel deze affaire was dat na het ontwaken deze droom ook uitkwam. Mijn dagdroom was begonnen in de Brico en eindigde bij de versieringsrayon. AAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaarggggggggggggggggghhhhhhhhhhh.
Maar goed een mens moet er mee leven want wat je ook zeggen wil. Als het voorbij is zijn we weer een jaar verder of een jaartje meer kwijt. Kijk naar het prentje voor diegene die daarmee niet kunnen lachen.

11:41 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-11-04

Gewoon ikke

Het normale leven is terugekeerd naar onze Toon. Toneel gedaan, school staat te wachten. En deze blog wachtte al een tijd op een nieuwe post. Toch lijkt er weinig te melden. Geen veranderingen in mijn leven. Toch enkele merkwaardige zaken. Ze doen me lachen, gelukkig zijn, wenen. Tja dom jong Toontje is terug. Wat even alleen toch niet doet met de mensen. Nu heb ik wel iets speciaal meegemaakt. Een gevoel, zeer goed gevoel dat leek verdwenen te zijn. Nu hierover volgt later meer als de situatie stabiliseert.
Voor de rest slaapwel en neem aan ik ben werkelijk een domme-gast. Leren is precies geen optie in mijn hoofd.

02:35 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-11-04

Tis weer zover

Ja dames en heren tis weer zover. Kben bij Saddam en Bin Laden gekropen. Mijn cdeetje ingestoken en afzondering zowel mentaal en fysisch opgezocht. Reden, tja ex-relatie van hoge waarde gezien met het nieuwe vriendje. Tja nieuw, ze heeft de liefde van haar leven twee weken na de breuk aangeknoopt. Twas allemaal zwaar ok, zolang een mens er geen gezicht kan opplakken. Ik ben zelf niet zonder zonde want ongeveer rond dezelfde periode heb ik ook iets aangeknoopt maar blijkbaar ben ik niet sterk met touw en knopen. Die zeilcursus heeft dus niets opgebracht.

Vandaar nog eens een lijstje
Mijn top tien ik ga erdoor nummertjes.
-10:Hotel California (akoestische versie)
-09:Want you back
-08:Time after time (ook een akoestische versie)
-07:Suicide is painless
-06:Creep
-05:Smells like teen spirit in een versie van Tori Amos
-04:Mad World
-03:Zuster
-02:Dry your eyes mate
-01:Ne me quitte pas

Een groot voordeel is wel dat de twee meisjes, met wie ik een voor mij lange relatie heb gehad, na mij redelijk snel het lief van hun leven ontdekten. Zo zie je maar ik ben geen hopeloos geval enkel een goeie oefening. :p

23:08 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-11-04

Vorige bedenking

Klopt deze uitspraak???
Only fools fall in love

16:28 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-10-04

Zeer persoonlijk

Hey de dag is voorbij, ik ben wederom een mens zoals de anderen. 25 oktober is voorbij. Maar ik zou even deze post opdragen aan iemand zeer speciaal voor mij.

 

Ieder die hier komt en zin heeft, gelieve heel even de ogen te sluiten en heel eerlijk te zeggen wat ik nu vraag.

 

Tinneke bedankt voor alles

 

Velen onder jullie weten niet waarover ik het heb, vraag het en ik zal spreken. Voor nu vraag ik enkel om haar te bedanken. I owe her big time.

04:40 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-10-04

Happy birthday to me

24 jaar geleden op een koude oktoberdag. Een wagen snelde over de autostrade. Mechelen het einddoel, de kraamkliniek de halte. Omstreeks 16u15 kwam een bebloed en lichtjes behaard hoofdje voor het eerst in het daglicht. Het is een jongen luidde het verdict. Het betwistte leven mocht toch deze lucht ademen.
Bewogen waren de jaren zeker. Soms goed, super en leuk en soms pijnlijk, verdrietig en klaar om terug weg te gaan zonder reden. Ik mag niet klagen want is mooi geweest en ik denk dat het nog mooi zal worden. De eerste jaren herinner ik me niet veel van. Een reis naar Griekenland enkele uitstappen naar Kempervenne en Erpereide. Ruzies tussen mijn ouders. Een onofficiele scheiding en playbackshows in een café waar ik als 8 jarige normaal niet binnenmocht.
Middelbare school kwam eraan en ik bleek iets te dik en anders om populair te zijn. Ik had wel vrienden maar de hogere elite keek steeds neer. Relativeren en belang aan materialistische zaken is me toen aangeleerd. Redelijk wat frustraties leverde dit op, want fatso's krijgen geen liefjes. 16 jaar ik hoor bij de oudere op school de middenschool achtergelaten samen met het overtollige vet. Het eerste liefje verkregen een nieuw leven werd in mijn handen gegeven. De basis van mijn ik werd gelegd. Wist ik veel welke veranderingen er nog gingen komen.
Na mijn 18 twee wereldreizen op mij palmares en sex was nu reeds een ervaring extra. Een gebroken hart blijf me bespaard. Tot na mijn 20jarig bestaan. Mijn lievelingswagen dood, een studie mislukt en de liefde uit mijn leven kwijt en dit binnen de 6 maand. Gelukkig kwam er een engel me vergezellen en alles ging beter. Een nieuwe school en nieuwe mensen. Jeugdhuis, toneel en een groepje lieten me met vernieuwde lust verder gaan.
Zo dan zijn we grofweg vandaag aangekomen. 24 jaar later en toch weer voor het ongekende. Op gebied van studies, liefde en leven. Een lach en een traan door alle veranderingen en toch vrees ik dat die veranderingen gaan verminderen tot uiteindelijk alles lange tijd rustig blijft. Maar goed ik ga nu eentje drinken op het succesvol overleven van de laatste 24 jaar. Slaapwel.

00:36 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-10-04

Televisie

Jongens toch wat zullen we nog tegenkomen op televisie. Ik begin die reality-shite redelijk beu te geraken. Om eerlijk te zijn al sinds ze begonnen zijn. Sorry alsk mensen op hun tenen trap maar eerlijk duurt het langst dus hier komt even een galgespuig.
Mijn ergernis begon met Big Brother, wat voor kul was dat nu. Sociaal onderzoek my ass. Ja mensen zullen vooral hun echte zelf zijn, met camera's op je gericht. Ok men kan die gewoon worden. Maar onthoud dat er steeds een plan achter heel het gebeuren zit. Het leven is niet interessant genoeg om 24/7 te filmen. Goed voorbeeld Ed-TV.
We gaan wat verder het leven zoals het is. Op de camping was bij momenten zeer hilarisch maar na de vijfduizenste aflevering van hetzelfde format wordt een mens zoals ik deze zaken redelijk moe. Zonnekinderen is naar het schijnt mooi. Maar ik wil het niet meer zien.
De Pfafs, die fietsersfamilie, damn. Niet om aan te zien. Ongeloofelijk dat er mensen willen weten wat die in hun leven doen. Op een bepaald moment komt er dan eindelijk eens een programma waarin ze met het concept reality tv lachen, Het geslacht De Pauw of Pau??? Enorm de max, nu komen ze met een ander concept de combinatie van 2 slechte ideeën. Kaat en co. Fake reality en serieus. Als het nu eens overtuigend geacteerd zou zijn en symphatieke personages zijn. Laat Jan Modaal maar op tv, maar laat er tenminste een uitdaging aan zijn. Expeditie, orient express, de Mol of een goeie quiz. Maar maak er geen programma rond please. Who cares wat andere mensen denken en zeggen over diepgaande onderwerpen. Meestal is het echt niet interessant. Leeuwenkuil of zeg ik beter leeuwengekuil schaf het af aub. Laat het publiek zwijgen bij de zevende dag. Meestal hebben ze er toch niets van opgestoken. Welk nut hebben die programma's eigenlijk.
Ik heb het niet gehad over zaken als beautiful en andere in mijn ogen onethische programma's. Dat zal ik ook niet doen, mits ik jullie al genoeg heb verveeld.

Nu mijn oproep, ieder die goeie creaties uitvindt schrijf ze op en verkoop ze zodat we binnen 10 jaar terug leuke televisie kunnen zien zonder ons eindeloos te ergeren. Dank je wel.
De opinie hier neergeschreven is mijn persoonlijke mening en is in geen manier de mening van anderen. :o)

18:45 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29-09-04

Raar gevoel

Soms valt een zweem van rare kriebels een Toontje lastig. Vreemd gevoel, ik stop, denk en dan niets. Geen antwoorden. Ik voel me weemoedig maar zeer goed. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in mijn leven. Ben erdoor op school, de repitities van toneel gaan vlot. Miss Tracy oefent opnieuw spijtig genoeg nog steeds zonder onze geniale drummer Thomas. Single en vrij.
Nu dit laatste levert de laatste tijd weer even problemen. Verliefd worden is momenteel even courant als veranderen van onderbroek. Trouwens ik ben een van die gasten die dagelijks zijn onderbroek ververst. Moest je je vragen stellen. Soms weet ik niet of ik beter af zou zijn met iemand. Ik weet welke geluk er bij kijken komt maar ik weet ook welk ongeluk. In mijn vriendenkring staan relaties de laatste tijd op springen, sommigen zijn gesprongen. Andere voelen zich slecht omdat die ene hun gevoelens niet kan of mag beantwoorden. Waarbij die andere ook af en toe lastig loopt. Nog andere storten zich in relaties waarvan ze niet weten of hij er een is. Enkel en alleen om over een breuk te geraken.
En ik, tja ... ik mis de armen, de geur, de warme knuffel van een lief meisje in wiens ogen enkel liegen en bedriegen het ergste is wat je kan doen. Want in alle andere zaken zal ze misschien boos zijn, maar ze zal je altijd graag blijven zien. Het is een vreemd gevoel want ik voel me niet slecht of eenzaam. Ik voel me graag gezien door vrienden en denk dat ik altijd bij hen terecht kan. Maar dan soms, in mijn kamertje die zweem.
Ik moet eigenlijk lachen met wat ik hier allemaal schrijf. Uiteindelijk ben ik geen haar verder of heb ik niets leuks gezegd of verteld. Een mens kan niet steeds interessante babbel verkopen. Maar goed de zee van elektrische pulsen zal mijn boodschap ontvangen. Deze zee zal verlopig even moeten doen. Want de echte heb ik al een tijdje niet gezien om mijn hart bij te luchten. Allesinds ik voel me lekker en gelukkig dat is belangrijk de rest komt als het moet komen.

22:01 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-09-04

Aiaiaiai

Deze domme-gast heeft zijn naam niet gestolen. Een nieuw schooljaar, een nieuwe infrastructuur. Deze school zijnde Arteveldehs heeft zijn intranet sterk verbeterd alhoewel iets te complex om echt goed te zijn, denk ik. Nu is er ook een forum voor alle afdelingen van deze hogeschool. Zoals alle internet toestanden dat een mens zich kan bij inschrijven, kan men ook hier persoonlijke gegevens intypen en openbaar maken. Nu heb ik mijn blogje opgegeven als homepage en openbaar gemaakt. Wat zullen de consequenties zijn
Studenten kunnen vrij inkijken op mijn persoonlijke geheimen, lectoren zullen alle uitlatingen over de school en hun aanpak kunnen lezen. Het einde is nabij. Het is niet opgeven en hate-mail samen met slechte punten ontvangen. Misnoegende ogen van andere studenten zullen mijn tenger ego verschalken en laten sterven. Misschien is er nog een kans. Ik zal een tijdje onderduiken.

 

 

 

PROEST .... tja ik sta niet bekend als iemand die zijn adem lang kan inhouden. Neen sorry maar ik zal mijn mening niet laten. Ik heb het recht om me te uiten. Ik zal en kan niet opgeven. Viva La Revolucion!!!

Damn ik ben echt een ... (en nu in KOOR)

22:59 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-09-04

Spannend

Wauw vet spannend man, straks om 15u krijg ik mijn inleiding van wat te verwachten is in dit nieuwe jaar. Ok ik geef toe niet erg spannend.
Ik ben als persoon niet erg conservatief, dat denk ik toch. Maar uiteindelijk is verandering toch een geduchte kennis van me. Bij alle nieuwe overgangen was er voor mij toch een bepaalde periode nodig om aan te passen. Iedere keer opnieuw leek me het nieuwe, angstaanjagend. Eigenlijk was het einde van het gekende beangstigender. Ik weet niet of de meeste mensen met dit probleem worstelen, ik dus wel.
Jullie zullen denken wat verandert er nu zoveel, je gaat gewoon naar het laatste jaar en om eerlijk te zijn, jullie hebben gelijk. Het is niet zozeer het laatste jaar dat me de daver op het lijf brengt, maar eerder de toekomst. Nog nooit was het voor me zo duidelijk naar waar mijn leven aan het gaan is. Dit is natuurlijk geen ultieme waarheid. Maar de huidige situatie geeft me toch een sterke aanwijzing van richting dat mijn leven uitgaat.
Toen ik aan mijn hogere studies begon wist ik niet waarheen ik wou. Toen ik veranderde van richting wist ik het nog steeds niet. 10 dagen geleden wist ook niet wat er komen zou. Maar nu is het veel duidelijker. Ach ja, voor velen misschien niet zeer interessant maar een mens moet nu eenmaal zijn blogje vullen. Damn ik zal uiteindelijk toch verstandig, verantwoordelijk en rustig iemand moeten worden. Een diploma, de vrouw van mijn leven en paar huisdieren ben ik verwijderd van het rustige leven als geschoolde werkende of werkzoekende mens. Settlen ... nooit eerder aan gedacht. Geluk dat de toekomst een jaar verwijderd is. Misschien toch alles op alles zetten en feesten, want misschien is het mijn laatste jaar. Zoniet, dan heb ik me toch ook geamuseerd.

12:58 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-04

AAAARRRRRRGGHHH

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

Sorry ik ben Duits aan het leren. Der Die Da een rotte taal maat. Ggrrrr. Volgend bericht zal wel iets meer inhoud hebben, hoop ik.

02:05 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-09-04

Who's dating who???

"Love is a many splendor thing, love lifts us up where we belong, all you need is love". Dit is een kleine passage uit de Elephant medley van de film moulin rouge. Maar is dit wel waar. Door liefde wordt je misselijk draaierig en ongeconcentreerd. Tuurlijk is liefde de max maar enkel als die liefde terugkomt.
Momenteel ben ik opnieuw zeer cynisch op het gebied van liefde. Na een langdurige relatie die uiteindelijk op de klippen liep, ben ik kort een andere relatie gevallen. Ik liep zeer mottig en lastig. Door een belachelijke beslissing van mijner twege is die nieuwe relatie ook afgelopen in een break-up. Het einde was zeker niet op die manier gepland maar ja het is nu eenmaal zo. Alhoewel ik de oorzaak niet goedpraat, staat het gevolg me wel aan.
Ik voel me goed en vrij. Het is niet dat ik me nu werp in het leven van de one-night stands, niet echt mijn ding en daarvoor moet je ook wel succes hebben bij het andere geslacht. Hoeft niet altijd het andere geslacht te zijn maar in mijn geval wel.
Maar goed, tijd zal uitwijzen of ik zo beter af ben, maar als ik op de foto zou staan dan weet ik dat je beter zonder zit.

18:22 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-08-04

Organistatie

Zoals jullie inmiddels weten heb ik tweede zit. Hierover ga ik niets vertellen. Ik ga wel even een duiding doen over mijn school.
Ik zit in Gent op de Arteveldehogeschool. De richting is communicatiebeheer optie journalistiek(grappig want ik kan niet goed schrijven maar goed :s). Het idee van deze school is dat ze ons opleiden in iets organiseren verslaggeven, dealines werken, de hele rimram in verband met communicatie. Het Engelse spreekwoord does who can do and those who can't teach zit er niet ver naast.
Een mens zou denken een tweede zit organiseren cava. Blijkbaar is dit niet correct. Vorige week dinsdag moest ik een examen journalistieke praktijk doen. De lector kwam toe en aanschouwde ons met een "wat doen jullie hier" blik. Hij dacht dat het eerste jaar examens had. Gelukkig konden we de dag erna het examen afleggen. Maar als we over gebrekkige communicatie spreken, man man man. Die school is een ramp. Ik heb nog verschillende voorbeelden maar die zal ik jullie besparen want ik moet nu terug naar de boeken. Greetz en cya later.

On a lighter note: Ik ben wel voor dat examen geslaagd. Woooohoooo.

15:51 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-04

Foto van het moment februari

Verkeer bezorgt ons vaak kopzorgen
Onlangs stond er in de kranten dat we vele uren spenderen achter het stuur. Buiten het feit dat we gigantisch veel geld ermee verliezen spelen we ook ettelijke uren erin kwijt. Uren die we niet spenderen met geliefden of met zichzelf.
Maar zoals bovenstaande foto illustreert kan het altijd erger.
In plaats van te mekkeren over hoe slecht en hoe rot het verkeer wel is. Kijk eens in je eigen hart als je staat te wachten misschien verkrijg je door die innerlijke dialoog meer vat op het leven en is je verspilde tijd toch niet volledig voor niets?

22:53 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-01-04

Een eigen filosofische stelling

God kan onmogelijk bestaan.
Want God is almachtig.
Volgens de woordenboek betekent dat "onbeperkt in macht", dus hij kan alles.
Laat hem dan eens een steen maken die hij niet kan opheffen.

19:51 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |