20-01-10

When balloons ruled the world

Deze is nog ouder maar, man man man. Zag ik voor de eerste keer als kortfilm op tv. Ergens vroeg in de uren. Ik kwam niet meer bij.

20:15 Gepost door Toontje in Film & TV | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-09

De nostalgische dijbeenbrekers

decoration

Even vakantie alvorens de lever als vermist orgaan aan te geven op Werchter. Een domme gast zit dan achter zijn computer terwijl de wereld weer een centimeter smelt. Op mijn takenlijst, opkuis mails en organiseren I-tunes bibliotheek.

Plots komt er een vreselijke ontdekking ten berden. Ik heb nergens the theme song van de Fraggles of de Muppets staan. Op itunes store niet te vinden. Dan maar via andere wegen. Ik google, doe geen gok en wordt nogmaals verleidt door de schermpjes in de resulaten. Mmmm bewegend beeld, eigenlijk geen wonder dat mens dit wou uitvinden, de eerste aflevering van de Freggles gezien, 5keren de intro beluisterd en dan na door klikken hier op gestrand. Ik ben geen doorlinker zonder commentaar maar voor deze ene keer vergeef het mij.

Welke eieren de makers hebben genomen who knows

Ps deze echte wel uitkijken

Hoe het vrijdag zou moeten klinken op Werchter

Dan voor de nostalgie, zet maar luid :)

Welke eieren deze kippen hebben genomen who knows.

 

 

12:11 Gepost door Toontje in Film & TV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: humor, tv, nostalgie, eighties, fraggles |  Facebook |

04-11-04

Generale

Tja het is bijna zover. Toneel staat voor de deur. Vandaag heb ik generale en morgen premiere. Zenuwen d'uh en niet een beetje. Maanden repetitie en moeite kunnen op een paar uur tijd volledig verneukt zijn. Het kan er natuurlijk volledig opzitten.
Ik speel brady een jonge gast die in een landhuis woont. Ik heb moeite met sociaal contact en ik ga zelden of nooit uit het huis. Iedereen op het landgoed probeert me te helpen maar zonder veel succes. Tot op het moment dat er iemand me komt helpen. Maar op het moment dat alles goed gaat met me wordt mijn vader vermoord.
Het stuk vindt plaats in het ocp van de Pinte. Voorstellingen beginnen om 20u. De kaarten kosten 7 €. Iedereen is natuurlijk welkom.

Just bijna vergeten de voorstellingen gaan door op 5-6 november en volgende week 12-13 nov

17:06 Gepost door Toontje in Film & TV | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-10-04

Bloodbrothers

Tja wegens een stomme fout ben ik mijn tekst kwijt geraakt dus zal ik me schuldig maken aan pasten en aanpassen.

De Bespreking
De nieuwe Vlaamse musical Bloedbroeders loste de hoogespannen verwachtingen bij de première zondagavond meer dan in. Geen tierlantijntjes in deze aangrijpende en bloedstollende Studio 100-musical, wel een pakkend verhaal, beklijvende muziek en een fenomenale cast. Dit is ongetwijfeld de goedkoopste musical die Studio 100 ooit maakte maar een onbetaalbare cast maakt ´m meteen tot de mooiste. Bloedbroeders vertelt het verhaal van een Mevrouw Johnstone, een moeder die nauwelijks de eindjes aan elkaar weet te knopen en helemaal in de problemen komt als ze zwanger wordt van een tweeling. Het brengt de kinderloze mevrouw Lyons, waar mevrouw Johnstone kuist, op een idee: zij zal één van de twee kinderen overnemen. De tweelingen mag dit nooit weten want de legende zegt dat eens de twee weten dat ze broers zijn, ze zullen sterven. Meteen raakt de tweeling gescheiden. Later lopen de twee jongens elkaar terug tegen het lijf en dat leidt naar een dramatsiche ontknoping.
Anne Mie Gils speelt hartverscheurend mooi als de moeder. Ze legt een bijzondere dualiteit in haar rol. Ze straalt kracht uit, een echt moederdier dat er staat voor haar kinderen. Dat is ook nodig als je geen centen hebt en je staat er alleen door. Ze zingt echter met een mooie broosheid, die toont hoe kwetsbaar deze vrouw ook is. De pijn en de liefde die zij in zich heeft, voel je ook als publiek. Een heel persoonlijke invulling van deze rol en een sterke prestatie.
De broers worden vertolkt door Jan Schepens en Dimitri Verhoeven. Een stevige klus want ze moeten op anderhalf uur tijd evolueren van kind naar volwassenen. Allebei vullen ze die taak uitstekend in en ze vormen een bijzondere tandem. Hier staan twee acteurs op het podium die elkaar goed aanvoelen. Jan Schepens is sterk op dreef als Mickey, de vrolijke jonge wildebras die door zijn sociale achtergrond te vroeg volwassen moet worden.
Dimitri Verhoeven heeft de moeilijke taak Edward te spelen. Het publiek krijgt snel de neiging om de assertieve jonge Mickey een stuk leuker te vinden dan de keurige en "seuterige" Edward. Dimitri Verhoeven speelt echter zo uitzonderlijk sterk dat daar geen sprake van is. Ik zag al heel wat versies van Bloodbrothers maar dit is de knapste Edward die ik tot nu zag.
Ook de rest van de cast is overtuigend. Frank Hoelen gaat dartel van het ene personage naar het andere rolletje. An Vanderstighelen is verfrissend als Linda en andere rolletjes. Voor Myriam Bronzwaar was het een soort debuut: zij speelt voor het eerst een dramatische rol.
Het slotnummer is zo pakkend mooi dat bij de meerderheid van het publiek de tranen over de wangen lopen. Aan de andere kant is het ook voortdurend lachen, om de fratsen van de jonge bloedbroeders.
Voor Studio 100 is het, na zeven sprookjesmusicals, de eerste keer dat een musical voor volwassenen wordt gemaakt. Het is een ontroerende productie geworden, nagenoeg over de hele lijn een voltreffer. Een echt succes kan het pas worden als er ook voldoende publiek in de zaal zit. Het is ook de enige manier om in de toekomst nog meer van dit soort pareltjes te krijgen. Zorg dus als de bliksem dat je tickets koopt. Dit is een voorstelling je je niet mag missen. Wie gaat kijken, kan best zijn zakdoek niet vergeten want dat is een onmisbaar attribuut. bron: www.musicalsite.be/
.Tickets voor Bloodbrothers
Extra informatie over het stuk
http://www.musicalfan.be/.

Extract uit het stuk
Meisje: "Hey wil jij een leuke tijd
Jongen: "JA"
Het meisje stap naar de jongen en gaat zeer dicht staan. Haar mond komt zeer dicht bij zijn mond en ze zegt heel zachtjes.
Meisje: "Tien na Zeven"

Het is echt de moeite mensen. Zeker kijken als je zot bent van musical. Ben je toneelliefhebber of cultufiel bekijken die handel.

19:03 Gepost door Toontje in Film & TV | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-09-04

Inspiratieloos

Een leuk moment op de dag. Even pauzeren, iets eten en dan wat blogs bekijken en vullen met persoonlijke inzichten over onderwerpen. Bijna leuker dan mijn eigen blog aanvullen.
Ja want je leest op een blog zoveel verscheidene artikels die spreken tot de verbeelding. Zo kwam ik onlang op een blog waar de auteur zich klaarblijkelijk ergerd aan de maatschappij rond hem. Soms terecht soms ook niet(nvdr: persoonlijke mening natuurlijk). Een andere zeer leuke was de toekomst van de mens uit verschillende standpunten, techniek, de samenleving enzoverder. Natuurlijk kan een dagelijks bezoek bij Twinkeltje, Dago en zijn wederhelft niet in deze lijst ontbreken.
En zo eindig je bij je eigen blog. Ik wil iets zinnigs schrijven maar de inspiratie blijft uit. Ik wil opmerkingen en andere van bepaalde blog copy pasten om zo mijn visie uitgebreid te kunnen geven. Maar dat is een vorm van plagiaat en daar doen we dus niet aan mee. Pffff. Om een lang verhaal niet langer te maken heb ik wel besloten om een idee over te nemen(sorry voor de originele bedenker). Ik ga in een volgende post ook eens een top 5 opstellen. Van wat weet ik niet, mijn inspiratieloosheid gaat blijkbaar verder dan ik dacht. Voor de filmfreaks die houden van top vijven en tiens huur high fidelity eens.

15:20 Gepost door Toontje in Film & TV | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |