29-01-10

History of Gaming part 4

sega_dreamcastHet einde van de Arcade is er, want vanaf nu moeten we niet meer geld in een schuif steken om op elkaars gezicht te slaan. 16-bit is toegekomen. De Sega breekt door met de Mega drive, geboren in 88. De Sega vliegt er pas echt in als deze ook een super mascotte krijgt zoals Sonic The Hedgehog in 91. Natuurlijk is de belangrijkste concurrent Nintendo daar dan al met de Super Nintendo. Arcade spelletjes die geliefd waren op de speelbakken zijn in volle glorie ook te verkrijgen op thuisconsoles. Mortal Kombat, Virtua racing en Street-Fighter II worden in menig living gespeeld. Echt veel tijd hebben deze nieuwste consoles niet want 4 jaar na de SNES, komt er iemand nieuw spelen, de Playstation. Het is er eentje die zal blijven.

Nintendo blijft trouw aan zijn SNES, door titels zoals Donkey Kong Country . Waardoor het niet mee overstapt naar de 32-bits tijdperk. Sega innoveert mee en brengt de Sega Saturn uit. Nu had Nintendo nog een ace achter de hand, een samenwerking met Sony. Jammer genoeg liep deze op de klippen maar het bracht Sony op het idee deze nieuwe krachtpatser te releasen. Nintendo blijft verweesd achter om uiteindelijk een antwoord te bieden op de Playstation en dat werd de N64. Er werd gekozen voor cartridges om de klachten rond de lange wachttijden van de Playstation cd tegen te gaan. Maar helaas, Playstation wint deze strijd. Met de Dreamcast een zeer innovatieve console van Sega probeerde ze voor de laatste keer de wereld te veroveren. Een van de eerste consoles met netwerkmogelijkheden. Maar hij haalde het niet meer tegenover de competitie. Sega stopte met consoles maken.

Tijdens deze periode werd er ook een gevecht geleverd tussen de handhelds. Game-boy vs. Game-gear. Ook deze wedstrijd verliest Sega. De virtua boy van Nintendo stapt op de hype van virtual technologie maar was te vooruitstrevend voor die tijd en mogelijkheden en sterft een jaar later. Trouwens de reden waarom de Nintendo deze periode overleefde, met de zwakke virtua-boy en niet zo sterke N64, is de kracht van de Game-boy. Die tot op vandaag heruitgevonden wordt.

Een andere geduchte concurrent is nu de PC. Tegen het einde van de jaren 90 hebben de Pc’s de grafische kracht van de consoles vlot ingehaald en de kunnen vanwege Plug’n play gemakkelijk versterkt worden. Games volgen deze evolutie en al snel zijn consoles verouderd. Breedband is toegekomen en op het netwerk spelen kunt een super groei. Ook installeer je het spelletje nu op de Pc, je kunt opslaan zware graphics komen niet alleen meer van het schijfje. Het antwoord komt van Sony met de Playstation 2.

De commentaren zijn gesloten.