30-11-09

Oscar Wilde

Oscar Wilde stierf als een bijna eenzame man. Na amper 45 jaar viel hij 109 jaar geleden ten prooi aan meningitis. Een van de grootste geniën van 2 eeuwen geleden stierf van een onbehandelde ooraandoening en niet door zijn extraverte levensstijl zoals velen zouden denken.

Toch wel gek van hoever we toch komen. Oscar kreeg een gevangenisstraf van 2 jaar omdat hij openlijk homoseksueel was. In de wereld van vandaag wordt deze redenering zelfs door conservatieve mensen als idioot aanzien. Nu goed er is nog wel een grote weg te gaan. De gemiddelde Vlaamse boer heeft weinig last van een lesbische koppels (op voorwaarde dat ze beide knap zijn). Maar liefde tussen twee mannen bijna overal nog steeds taboe. Met de liefde geen probleem maar wel onder een aantal voorwaarden van de maatschappij. Langs de andere kant doet de gaycommunity bitter weinig om een normaal beeld van zichzelf op te hangen. Als we homo’s in de media zien staan ze in strings te dansen, gaan ze volledig pink of zijn het bizarre stylisten die je een nieuw leven aankleden. Nu goed dat is de media en de media is nu eenmaal niet neutraal of objectief. Maar welke realiteit de mens aanneemt als waar is de hamvraag.


Nu het feit dat er per dag drie HIV besmettingen bij komen in deze kringen of dat er feestjes bestaan waar een HIV besmette persoon aanwezig is, om het allemaal spannender te maken. Geeft deze levenslustige mannen en vrouwen niet het respect dat ze van nature uit zouden moeten krijgen.

If it’s only about love it shouldn’t be a problem. If it’s only about image it’s nothing but trouble.

00:15 Gepost door Toontje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oscar wilde |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.