25-11-09

Liefde is ...

Liefde is haar wensen in vervulling laten gaan.
Getrouwd zijn is luisteren naar haar wensen.

Daar lag ze dan, haar wens.

Midden op tafel naast de choco, bij de lepel, nog met dat randje koffie aan. Haar wens eerst zo warm, zo zacht en zo inspirerend. Ligt daar nu, droevig, alleen, bijna zielig. Bij het ontbijt had ze het nog op tafel gelegd. Ik ook had enkele wensen maar die konden niet tippen aan haar hartewens. Dus liet ik het zo. Ik nam mijn wensen en stak ze terug in mijn hart. Warm en veilig en vooral, enkel gekend door mezelf en zij. Natuurlijk wist ze van deze wensen want enkel zij wist wat er leeft in mijn hart. Omdat haar hartewens van fase was veranderd kon die natuurlijk niet gewoon terug in haar hart. Neen, want net zoals een rups omgetoverd wordt in een cocoon, wordt de hartewens een plan van twee, een concreet idee om later te ontpoppen tot realiteit.
Ik kreeg het nieuws pas laat. Flarden van auto … wachten op… antwoordapparaat … nochtans gevraagd … slipte … meteen … geen pijn, floten door mijn hoofd. Thuis was er niets, buiten de koude ontbijttafel. Met haar pot choco zonder suiker, zonder vet en volgens mij zonder smaak, haar bijna lege tas koffie en daarnaast een lepel die deze keer geen bruine vlek had nagelaten op het nieuwe tafelkleed.

Wat moet ik nu met die wens? Tussen abstract en realiteit, maar zonder voedende moeder en met een huilende vader. Ik liet ze voor wat ze was, die wens, samen met haar tas. Morgen was er weer een dag en daarna nog en nog en nog en. Zonder wens en zonder tas kon ik dromen dat er geen einde was.

19:30 Gepost door Toontje in Verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.