25-09-09

Tikken van de klok (Part Three)

Na het onthaasten moet een mens zich terug haasten om opnieuw te passen in het ritme van de maatschappij. Om het kloppend hart van de moderne beschaving te volgen moet je trappelende voeten hebben. Zo kan je bijbenen en erbij nog enthousiast lijken. Nu goed het einde van de beschaving is toch nabij. Dus doe je loopschoenen maar uit. Neen, geen apocalypsen of tomatenplagen die het leven op de Aardkloot vernietigen. Leven heeft niets met beschaving te maken. Voor er beschaving was, was er al leven.

Sprak Elvis me aan? Had ik visioen van God en zijn zeven vissers, of bracht de verlichte mees me het nieuws? Jammer genoeg was er een minder spiritueel gegeven dat me het einde van de beschaving liet ruiken. Hoewel zoals het geloof was het wel doorzichtig en vuil in aard. Het was de lieve heer verse fluim, die in zijn vloeibare hoedanigheid vakkundig tegen mijn raam geplakt was. Reclame op de zijkant van een bedrijfswagen brengt jammer genoeg niet altijd het mooiste in de mens naar boven. Mensen denken “ah, bedrijfswagen dus ik kan er tegen rijden zonder excuus. Ik kan er expres met een sleutel een kras in trekken. Om zo dat bedrijf een hak te zetten.” In alle eerlijkheid moet ik melden dat het bedrijf waarvoor ik me wekelijks 40u inzet geen nadeel van deze aanvallen ondervindt. Jammer genoeg moet ik zelf opdraaien voor deze vandalenstreken want dat valt buiten de verzekering. Zelf heb ik een principieel drieluik om me aan vast te houden. Een van de credo’s hieruit is, doe niets aan anderen wat je zelf niet leuk vindt. Volgens mij dan ook de enige volledige waarheid op deze planeet. Dank aan de gebaarde profeet. Ik vergeet dit jaar je verjaardag niet. Volgens mij stopte de beschaving bijna omwille van mijn zin om na deze fluim ergens ook een kras te zetten, iemand te doen opdraaien voor iets wat zij niet kunnen aan doen. Ongemotiveerd geweld en vernieling. Gelukkig was er Japie Krekel die me in mijn oor fluisterde dat dit geen goed idee is.

Het moment dat we als mensen eigen principes overtreden omdat de rest er zich de kloten van aantrekt dat is het einde van de beschaving.

PS: Aan hij die de fluim richting mijn wagen stuurde. Ik wens je toe, elke vorm van respectloosheid. Dat ze je fietsbanden platzetten en je ramen in gooien. Stront smijten naar je vriendin in de cinema, in je oor kotsen terwijl je naar je voicemail luistert en kuchen in het gezicht van je moeder. Ik hoop dan ook dat je geen woord van protest uit, want what goes around comes around.

16:05 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.