23-09-09

Tikken van de klok (Part one)

Ontsnappen van de tijdsdruk, onthaasten zoals men zegt, geeft ons de lucht om te denken. Op een zomerse locatie de tijd laten vloeien in plaats van er tegen te vechten. Iedereen kent het en iedereen haast zich om te onthaasten. Onder de zon met zicht op een zee van tijd nam ik het boek (gratis bij de Humo) godverdomse dagen op een godverdomse bol bij de hand en begon te lezen. Er is natuurlijk steeds vraag naar een bejubeling of regelrechte littoristische aanslag op boeken of creatieve zuigelingen van mensen maar daar gaat het nu even niet over. Het gaat hier over tijd.

In den beginne(van de mens) hadden we een levensverwachting van 30- 40 jaar of zoiets. Na eeuwen van evolutie; neuken, vreten en geweld zoals Dimitri het zo genuanceerd brengt, zitten we nu aan +/-70 jaar. Voor de lol zullen we een gemiddelde aannemen van 55. Want de lol is dat de mensen vermoedelijk wel gemiddeld rond dit getal zullen hangen. Maar de gemiddelde leeftijd wordt berekend op de sterfleeftijd van de bevolking. Heb je een land waar 2 op 5 kinderen niet ouder worden dan 1 jaar dan trekt dat het gemiddelde van de klas naar beneden. Betekent echter niet dat zij die volwassen worden en sterven aan natuurlijk oorzaak niet allemaal 70 worden. Dus for pete’s sake neem even aan dat we gemiddeld 55 worden!Zo kunnen we aannemen dat 1 generatie 55 jaar duurt. Waarbij we 4 generaties kunnen terug gaan om rond de Franse revolutie te eindigen, nog eens 6 erbij en we zitten bij de val van het Oost-Romeinse rijk. Dus een over-over-grootvader zou wel eens geboren kunnen zijn rond de woelige periode van het einde van de verlichting. Over-over-over-over-over-over-grootvader leefde in de fucking middeleeuwen. Amaai, de tijd vliegt.

Nu alles van dichtbij en verder bekeken is alles relatief. Want wanneer eindigt een generatie of wanneer start die. Ben je een ongewenste oorzaak van een tienerzwangerschap of was je het accidentje. Er is altijd een generatie voor die van jou. Maar mijn grootgeneratie is niet automatische de jouwe.

 

 

16:10 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.