06-09-09

WikiMania

Er zijn middelen om een laag IQ aan te pakken. Je kunt verhuizen naar de jungle en een maatschappij aangepaste test afleggen. Je kunt via internet testen opnieuw en opnieuw doen tot je de antwoorden uit je hoofd kent. Je kunt vermoedelijk tal van oefeningen doen op een Nintendo DS om je niveau die vijf punten op te krikken. Op deze manier kun je jouw online mensa abonnement verlengen.

Voor de domme-gast is de keuze snel gemaakt. Bluffen. Geen testen om mijn intellect te bepalen. Steeds zorgen dat je in de buurt een internet verbinding hebt. Moeilijke woorden, gesprekken of andere zaken. Even door Wikipedia halen en hupla.

Vandaar dit bericht en natuurlijk bijkomende confessie. Ik ben een wiki-fan. Het antwoord op alle vragen. Mijlen aan informatie verzameld op deze site. Natuurlijk neem je het best met een korreltje zout. Maar de geniale ontwikkelaars voegde, door hun als-je-het-beter-kan-doe-het-dan-zelfmentaliteit, een brok sociale controle (lees: wetenschappelijke controle) toe aan deze site. Flagrante misvattingen krijgen op hun doos door alwetende slimmeRiken en Jozeffen. De Wikisites worden vereeuwigd (zolang deze blog bestaat). Hiernaast in de linkenpagina. Don’t be alarmed curiosity only kills cats.     

18:15 Gepost door Toontje in The digitised World | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.