19-08-09

Het einde van de wereld

Wie had het gedacht. Mijn geld stond op Nostradamus of 2012, misschien kon er zelfs een komeet af. Neen, het einde van de wereld ligt niet in iets materieels. Het is de dood van het tijdperk van aquarius nog voor het begonnen is.

Het concept liegen is door de mensheid uitgevonden ter bescherming van het emotioneel welzijn van de mens en de eenheid in de groep. We liegen zodat er geen ruzies ontstaan. Maar deze, in de ogen van een domme gast, al extreem belachelijke reden krijgt nu ook zijn/haar voeten in de aarde bij de luie mens. Want het is ook gewoon gemakkelijk om te liegen en te bedriegen. Dit zijn enkele kneepjes van de leugenaar.

Regel 1: Ga er niet vanuit dat de wereld dom of naïeve is. (meestal wel het geval maar die ene keer dat het niet zo is zul je het berouwen).

Regel 2: Vertel de leugen of bedrog zo gewoontjes mogelijk

Regel 3: Overtuig jezelf sta in desnoods voor een spiegel en geloof wat je zegt

Regel 4: Een leugen is zoals een ijsberg het meeste vertel je niet. Verzin een waterdicht en logisch verhaal. Vertel enkel de samenvatting. Worden er verder vragen gesteld dan kan je nog antwoorden. Mensen die vragen anticiperen en beantwoorden wisten dat er vragen gingen komen en hebben bijgevolg hun verdediging voorbereid.

Regel 5: Stick to the story. Begin niet te freewheelen want dan steek je jezelf in de problemen. Heb je geen uitleg, geef dat grif toe.

Regel 6: Meng waarheid en leugen. Zo heb je ankerpunten.

Zo zie je maar hoeveel gemakkelijker liegen is dan de waarheid te vertellen. Achteraf heb je geen problemen meer. Tenzij het ontdekt wordt natuurlijk, of je verdacht wordt van liegen. De betrapper zal je er niet over aanspreken maar het vertrouwen is verdwenen. Ach, ja wat voor waarde heeft respect, eer, vertrouwen en eerlijkheid nu nog. Je koopt er geen I-phone mee of een nieuwe broek. Waarom zoiets moeilijk doen als de waarheid vertellen. Met al die regels zoals het vertellen of zeggen waarvoor het staat en …?

23:05 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: respect, eer, eerlijkheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.