06-12-07

Waandrachtig

Door tijd en boterhammen wordt een mens af en toe argwanend. Ik heb daarbij dan nog eens de zeer negatieve eigenschap dat nieuwe zaken, veranderingen als het ware een regelrechte uiting van fobiën teweeg brengt. Neen, geen viva victoria fobie. Deze van mij is inherent aan mijn persoonlijkheid net als de manier waarop ik de nadruk leg op de pasta in chocoPasta in plaats van de doorsnee klemtoon die de meerderheid van de nederlandse bevolking gebruikt. Drie dagen zouden deze draai in mijn hoofd niet kunnen veranderen, deze dagen zouden iets nieuws aankondigen waardoor de eeuwige kleuter in mij brommend door de gang zou lopen.

Deze toestand is tot overmaat van ramp nog eens zeer evenwichtig en rationeel te verdedigen. Een nieuwe Gsm is steeds handig, met gadgets erop die alles kunnen behalve me tijdig waarschuwen dat ik een platte band zal hebben op het moment dat ik net buiten het alles dekkende netwerk rij. Toch zorgt zijn kostprijs voor een negatief saldo en veel kopzorgen voor de welwillend betalende ouders van het rotjoch dat kost wat kost de hipste gsm moest hebben met een heerlijk Jamba abonnement dat enkel per aangetekende postbode met koets kan worden opgezegd. De nieuwe man is een gift aan iedere oudere vrouw. Maar als die nieuwe man telkens een nieuwe niagara waterval laat ontspruiten omdat hij Oprah voor de vijfde maal een gezin met, 3 kinderen een hond en kreupele papegaai ziet redden van de gewoonlijke gevolgen van een orkaan. Dan durf ik zeggen ga heen en vermenigvuldig u aub niet beste nieuwe man. Groei een ruggegraat. Trouwens meehelpen in huis, uw vrouw niet slaan, kunnen communiceren en uw kinderen voorzien in een voorspoedige opvoeding en toekomst is niet nieuw, het is iets vrij voor de hand liggend.

Een nieuw idee, overvalt je enkel 's nachts tijdens de werkweek als er de volgende dag een hongerige manager op jou wacht om je slaapdronken hersenen te koken en als je niet kijkt ze leeg te eten en 's middags met een volle maag naar huis trekt. Ja op zo een positie kan je een dag minder werk veroorloven en toch meer verdienen dan het gepeupel dat al het echte werk opknapt. Je woelt en draait, je moet het idee ter wereld dragen. Digitaal of analoog het maakt niet uit het moet eruit. Vanwege de korte nachten enkele dagen hiervoor besloot ik om deze keer niet naar de latrine der creativiteit te gaan. Neen ik hield het op. Bijgevolg inspirationele constipatie. Het enigste dat door mijn hoofd vloog was WAANDRACHTIG. Eerst dacht ik, waarom, wat is het. Ik hield het op, neen ik ging deze woordencombinatie niet naar bestaan en of recht van leven schatten. Neen ik moest nog vele schapen over het hek dragen. Vandaar dat ik op dit punt kom, want na enig opzoek werk kan ik besluiten dat ik een woord heb uitgevonden. Een nieuw woord. Vanwege het ophouden van dit hersenspinsel kwam zoals ook bij het voorlaagste gaatje een hele resem bullshit ermee uit.

Toch maak ik me de bedenking dat het wel lekker bekt dat nieuwe woord. Het valt in dezelfde rubriek van daadkrachtig en in iets mindere mate waarachtig. Het extra toffe is dat ik er zelf een betekenis aan kan geven. Letterlijk zou ik het kunnen linken aan schijnzwanger maar dat neemt de voor de hand liggende romantiek van deze domme gast en zijn woord weg. Neen, ik was vandaag waandrachtig van een goed idee. Ik dacht dat het leuk zou zijn deze tekst neer te pennen met alle kronkels erbij. Er is enkel maar een obstakel bij het gebruik van dit woord. Het kan enkel gebruikt worden als ontkrachting van een positief iets. Bijvoorbeeld Goed Idee. Het nieuwe lief van ons Gerda is waandrachtig van goede bedoelingen.

Brrrr al dat nieuws doet me toch meer huiveren dan genieten. Ik laat jullie en hoor jullie later nog wel terug.

23:49 Gepost door Toontje in Gedachten/Meningen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Andreas is de digitale wereld binnengekomen

Gepost door: Peter | 13-12-07

Toontje is terug :)

Gepost door: Anne | 18-12-07

Sinterklaar Blij je terug te horen, en dan nog op sinterklaar ook :)

Gepost door: :-) | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.