27-01-06

Beter niet dan te laat

Toch houd ik me niet in. De gedichtendag overspoelde me met Poëzie met grote P. Vandaar dat ik, een dagje later, me ook zal wagen aan een brokje onvervalste oëzie. De woorden die ik brabbel zijn van een zo laag niveau dat zelfs poëzie met een kleine p de lading niet dekt. Vandaar deze nieuwe stroming, die denkelijk na een gedicht een stille dood zal sterven. Tja mijn laatste werk unst werd ook geweigerd in het mak.
Misschien even een woordje uitleg over deze nieuwe stroming. Oëzie gaat over niets. Iemand die oëzie schrijft denkt achteraf dit was de moeite niet om mijn tijd aan te geven. Zelfs duurt het maar een minuut om deze unstvorm te maken. 1 minuut die je uitgeeft aan oëzie is geen milliseconde waard. De lezers van oëzie voelen zich lichtjes geïrriteerd na het lezen want hun nieuwsgierig heeft hen weer bedrogen. Ze zijn niets wijzer geworden en opnieuw zijn misschien wel waardevolle seconden van je leven voorbij. Zo een werkje kent pas zijn ultieme punt als de lezer hierdoor te laat komt op een afspraak ofzo. Oëzie irriteert dan anderen zonder dat ze het hebben gelezen. Als het effect groot genoeg is dan wordt er van een enorme groep mensen seconden verspeelt doordat een iemand het werkje las. Je mag als je wilt ook mensen aan het denken zetten. Hierdoor verspelen ze nog meer tijd.
Voor de rest heeft oëzie geen regels behalve, bestaan zonder het recht te hebben. Rijmvorm structuur en kadans zijn anarchistisch. Laat het brein los of hou je vast aan bestaande formules. Het maakt niet uit, jij verspeelt je tijd en anderen ook. Maar goed, laten we eens proberen

Letters verschiet

Oorden en zinnen zoals het heet
Ordes lozen lopen rond
Arden niet op deze wereld
Egen beter weten in
An praten blijkbaar niets
Ansmaak maken aanspraak, we doen en dan
Rrète,stop,stopp,stop
Adist en keihard of zeemzoet en zacht
Egen beter weten in
Igenwijs gebruikt ze vast
Nzeker, stottert en zelden het komt wel
Aalde zo vaak en steeds opnieuw
Ijd verandert hetzelfde
Deëen in zinnen omvat
Aar de vorm blijft geplakt en verpakt
Igenlijk tijd,waarschuwing aan al letters verschiet.

Voor diegene die nu nog zin hebben. Je kunt met één zin de onbrekende letters in het gedicht vinden.

00:55 Gepost door Toontje in Gedichten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hahahaha dees is wel leuk :)

Gepost door: Anne | 27-01-06

. Jij houdt ook wel van poëzie (net zoals mr. Vuegen (onze lkr. NE)).

Gepost door: Glen | 02-02-06

De commentaren zijn gesloten.