12-10-05

Technologie ten top gedreven

Het is soms te gek voor woorden. Ooit werd een industriële revolutie het leven in geroepen omdat er een uitvinding kwam die de mensheid een enorme stap vooruit hielp. Tegenwoordig voelen we ons soms gevangen in deze wereld omdat er geen echte vooruitgang wordt geboekt. Een optimist kan zeggen "maar allé we vinden iedere dag nieuwe toestellen uit en de door de verbeteringen komen we steeds dichter bij elkaar". Toch is het merkbaar dat we op een hoogtepunt zitten want er worden enorm nutteloze zaken gemaakt. Natuurlijk wordt de waanzin verborgen onder een term gadget of design. Hier volgen een paar voorbeelden

Sushi USB
Net echt
De Japanners hadden natuurlijk al het patent op het visgerecht sushi, nu hebben ze dat aangevuld met de Sushi Disk. Deze USB geheugenstick heeft dezelfde look meegekregen als zijn rauwe evenknie, maar beschikt daarnaast ook nog over iets extra’s: 32 MB of 128 MB intern geheugen.
Smakelijk hapje
Met maar liefst dertien verschillende smaken/modellen in het ‘sushi-assortiment’ hebben de makers van deze handgemaakte gadget geen half werk afgeleverd. Het waarom van deze sushi-uitvoering is eigenlijk de grote vraag, maar het totaalplaatje vormt in ieder geval toch een kleurrijk geheel...Voor nog geen € 50 heb je al de 32 MB stick, wil je wat meer geheugen dan kost dat je zo’n € 80,-

One time use camcorder
Wereldprimeur
We kennen ‘m allemaal, de wegwerpcamera. Dit kartonnen doosje dat ook nog foto’s kan maken heeft er nu een geduchte concurrent bijgekregen: de One-Time-Use Video Camcorder. Letterlijk vertaald een ‘1 keer gebruiken videocamera’ dus. Dit handzame apparaatje weegt nog niet eens 150 gram en kan 20 minuten aan film opnemen.
Simpel
Producent CVS heeft in totaal slechts vier knoppen op ‘s werelds eerste wegwerp-videocamera gemonteerd en de aan/uit-knop is er daar één van. De beeldresolutie beslaat 640 x 480 en de gadget heeft verder een 1.4 inch kleurenscherm. Door de aanwezige delete-functie kun je het uiteindelijke resultaat geheel naar jouw smaak perfectioneren. En als de film klaar is, laat je het in de winkel op DVD branden (of je doet het gewoon zelf natuurlijk)Kost dat? € 25,- and it’s all yours.

De bestuurbare golfbal
Onmisbaar voor ‘golfgroentjes’
Het is je misschien niet ontgaan, maar de laatste tijd is golfen dé sport. Wil je er een beetje bijhoren, dan zul je dus echt naar die ‘green’ moeten. Maar om te voorkomen dat je jezelf meteen zwaar voor schut zet, is er gelukkig een afstandsbestuurbare golfbal op de markt verschenen.
Ontwijk de bunker
Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de golfbal werkelijk alle kanten op sturen. Uiteraard heeft het wel alleen zin bij korte afstanden, bijvoorbeeld tijdens het putten. Blijf dus vooral uit de buurt van de bunker, want de bal kan zich echt niet door al dat zand heen ploegen.
In de golfbal-oplader…
Zorg er trouwens wel voor dat je de golfbal vooraf volledig hebt opgeladen in de speciale lader. Straks valt ie nog stil op het moment suprème . Kortom, een funny gadget waarmee je de concurrentie goed om de tuin kunt leiden. En voor die € 22 hoef je het zeker niet te laten.

De SMS knuffel t-shirt
Op afstand huggen
Heb je af en toe een knuffel nodig? Dan is het F+R Hugs t-shirt helemaal iets voor jou. Met dit kledingstuk kun je telefonisch knuffels geven en ontvangen.
Om de "hug" te geven beschikt het shirt over sensoren en een techniek die het gevoel van de streling op het lichaam imiteert. De gever bepaalt waar de streling gegeven wordt, hoe krachtig deze is en hoe lang hij duurt. Telefonisch (voor de prijs van een sms'je) wordt de streling doorgegeven aan de Bluetooth-telefoon van de ontvanger. Deze telefoon - waarop wat Java-software geïnstalleerd moet worden - geeft de hug draadloos door aan het t-shirt die de knuffel op zijn beurt weer doorgeeft aan de drager.
Beide personen moeten natuurlijk wel zo'n shirt dragen. Om een hug te geven hoef je dan alleen over de gewenste plek op je eigen shirt te strelen en de naam van de ontvanger te fluisteren. De kracht en duur van de streling, de temperatuur van de huid en de hartslag van de knuffelgever worden opgemeten en op het shirt van de ander gereproduceerd. Heeft slechts één van beiden zo'n shirt dan geschiedt het geven of ontvangen van de knuffel via een sms-tekstberichtje. Maar dat is natuurlijk lang niet zo leuk als een echte virtuele knuffel.
De sensoren en het mechanisme dat de knuffel op het lichaam reproduceert kunnen uit het shirt worden verwijderd zodat het shirt kan worden gewassen. Na een wasbeurt kunnen ze weer eenvoudig worden teruggeplaatst.
Het F+R Hugs shirt moet eind 2005 op de markt komen tegen een prijs van circa 200 euro per stuk

Er zijn nog duizend van deze uitvindingen. Misschien wel fijn voor even maar redelijk idioot als je het aan mij vraagt. Achja ik heb nu denkelijk mensen aan een cadeauidee geholpen voor de komende maanden.

Commentaren

woepie kheb intussen al een cadeau voor het volgende lief :p

Gepost door: Anne | 12-10-05

De commentaren zijn gesloten.