15-04-05

Een muis in huis

De avond was al in de nacht aan het veranderen. Ik zat nog even aan de telefoon met de vriendin. Eventjes na te kaarten over vandaag. Tot plots in mijn ooghoek iets bewoog.
Ok ik geef toe mijn kamer is een stort. Maar een muis op mijn bureau is toch het toppunt. Maar goed het beestje maximum een duim groot liep mijn bureau te verkennen. Gefascineerd door het beestje trachtte ik mijn kat op de grond te houden door een fijne streelbeurt. Ik riep mijn stiefpa ter hulp. Hij kwam maar bood eerst niet veel hulp. Eindelijk kwam hij af met een tas. Het plan was simpel. Je hebt een muis, een tas, een jongen en zijn hand. Die combinatie moest toch een fijn einde opleveren
2 uur later de gehele inhoud van mijn kamer is in de hoogte verplaatst. Een loodzware zetel ligt op zijn zijkant. Nu nog 5 Irakezen en je zou je wanen in Irak. Maar er waren geen Irakezen te bespeuren wel één muis die erin slaagde om elk gaatje te benutten als schuilplaats. Ik moet het toegeven mijn respect voor katten en andere roofdieren is sterk gestegen. Nu is het wel zo dat het feit dat ik het kleine o zo schattige diertje niet wou vermorzelen tot muizenpuree dus mijn vingervlugheid werd gehinderd door mijn medeleven met het kleine onding.
Een klein half uurtje geleden heb ik samen met mijn stiefpa het diertje kunnen vastzetten. Het beestje vloog in de tas. Ik gaf het monstertje nog wat bemoedigende woorden en liet het vrij in de tuin. Hopelijk komt hij mijn 4 katten niet tegen. Want dan was zijn avontuur in mijn kamer niet het ergste wat het ooit zou meemaken. Het muisje heeft wel goed gegeten in mijn kamer. Raad aan muizenvangers met een hart. Kaas lokt ze niet zo goed en ze zijn er snel mee weg als ze het pakken.

03:03 Gepost door Toontje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hahahahaha kei-grappig... Ik zou het anders gedaan hebben. Eerst de kat laten jagen, waardoor de muis uitgeput was. De kat uit de kamer verwijderen. Dan heb je de muis in 5 min... Jaja... :D

Gepost door: Anne | 17-04-05

De commentaren zijn gesloten.