02-03-05

Actualiteit

Journalistiek een school, toekomst. Tja leren om nieuwsgierig te worden hoef ik niet meer te doen. Het verfijnen van mijn communicatie van deze nieuwsgierigheid kan enkel maar verbeteren. Met dit als begin kan ik jullie meedelen dat ik als zogenaamd student van deze richting, vaak de krant moet openslaan. Want wat sierde het netvlies van mijn oog vandaag. In dikke letters de superboetes.
Dat mensen zich aan regels moeten houden staat buiten elke twijfel. Doen ze dit niet dan horen ze bestraft te worden. No problems here. Maar wat ziet mijn alles ontgaand oog plots. Je auto niet afsluiten kost een mens 50€ aan legale omkoperij. What the fuck. Wat is daar het doel van als ik vragen mag. Sinds wanneer is mijn ongesloten deur een gevaar voor de verkeersveiligheid??? Tenzij een of andere toeverlaat mijn deur zou opentrekken om een fietser ten val te brengen zie ik geen enkel risico buiten dat van mijn eigen goederen. Krijg je ook een boete als je betaalt op café met een briefje van 50 of 100€. In die filosofie wel, want als een of andere klootzak dat ziet zou hij misschien mijn geld willen stelen. Ach komaan man. Wat zal er volgen, 50€ betalen omdat ik geen slot zet op de ventieltjes van mijn banden.
Dit gaat me toch wat te ver. Je mag trouwens geen mensen aansporen om snel te rijden, stel nu dat ik een papier hang op mijn achterruit met de boodschap haal me maar in ik zit toch in de weg, krijg ik dan ook een boete. Beste Renaat haal die glimlach van je gelaat en antwoord aub mijn vraag. Alvorens ik een boete krijg gestampt in mijn maag.

00:54 Gepost door Toontje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Nu is de boete voor het niet afsluiten van je auto 150 euro (of was het 100?), dan is die 50 nog een toegeving van de overheid ;-)

Gepost door: sunbeam | 02-03-05

is et goe dat ik dat laat weten als het zo ver is? 'k Ben de laatste tijd toch goed in boetes oplopen dus...

Gepost door: steffie | 02-03-05

De commentaren zijn gesloten.