28-12-04

Eindelijk gelukt

Een tijdje geleden vertelde ik over mijn problemen met de computer. Hij viel uit en gaf me redelijk wat shit te verduren. Toen plots na wat gepruts en geklungel bleek deze terug te functioneren. Joepie ging door mijn hoofd. De laptop met klein scherm en lastige toetsen mocht eindelijk weg. Maar victorie was vroeg gekomen en even snel vertrokken.
Piep piep krrrrrr piep BUDHUUUUU en dat was het laatste geluid uit de computer. Het scherm bleef doods naar me kijken de info verbijsterd en verstijfd in beeld. Good computer it's hard to die, when all the pc's are buzzing in the house. Het was terug naar de laptop. Gelukkig was dit alles net voor de verjaardag van mijn grootmoeder. Mijn grootmoeder is geen IT-specialist maar haar zoon en dus mijn nonkel wel. Hij nam het gestorven onding onder zijn vleugels.
Na een goeie maand en kerst met de oudjes en grootoudjes staat hier voor mijn neus de gemaakte computer van een domme-gast. En wat een beest. Ok voor de compienerds of fanaten zal het niet zo'n monster zijn maar goed. Een nieuwe harde schijf van 80g, de vroegere bedroeg 40g en ging wel 300 toeren per minuut sneller. Een nieuwe processor. AMD 2100XP de vorige was een pentium 3 of 4 dono van 600 mhz. Het geheugen is niet verhoogd en blijft op een bescheiden 512M maar is wel een stuk sneller dan het vorige. Tis de max ik heb het nog nooit meegemaakt dat mijn computer binnen een halve minuut opstart. Vensters schieten aan en uit alsof er choreografie bij te pas komt. Zaaalig. Nu de laatste hand nog leggen en dan basta. We kunnen opnieuw de 21ste eeuw in

15:04 Gepost door Toontje in The digitised World | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.