11-12-04

Frustraties

Iedere mens kan zich goed voelen en slecht voelen. Dat is vrij gewoontjes. Sommige gevoelens lokken zalige gevoelens uit andere maken je gek. Bespaard van deze emoties wordt niemand en ze maken het leven leuker. Nu het enigste gevoel dat ik zou willen bannen naar een room 101 of het in de porseleine pony zijn gat steken is frustratie. Vooral het meervoud van dit concept is hatelijk.
Frustraties vloeien voort uit verschillende zaken. Misschien is het Bart Peeters die weer eens een uurtje nutteloze televisie maakt waarbij hij, net door de mens er van te willen verlossen, verschillenden met dit gevoel opzadelt. Het is misschien de oma voor je in een speelgoedwinkel die na de toch al enkele jaren in het nieuwe millenium steeds niet weet hoe haar bankkaart werkt. Terwijl jij door haar nu al een kwartier te laat bent op het feestje van je neef. Het kan zijn dat je je doodergert aan dat koppel dat knusje voor je loopt te slenteren terwijl jouw gang sneller is dan die van hen. Voorbijsteken gaat niet want ze lopen je in de weg alsof ze het strategisch plannen om je voor de voeten te lopen. Een niet beantwoorde liefde, een tekst die niet wilt kloppen, een sigaret zonder aansteker of een fornuis dat het begeeft net op de dag dat je dat leuke etentje wou doen slagen. Zo zie je maar de wereld een bron van frustratie.
Nu moet je zo'n zaken kunnen relativeren. Uiteindelijk kan je je troosten met de wetenschap dat er andere zich meer frustreren dan jij. Loop je lastig denk dan eens aan de mensen die je schoenzolen ontwerpen. Ja kijk maar eens, er staan bij sommige echt bepaalde vormen in die niet door toeval daar onderplakken. Als dat niet helpt denk dan maar eens aan de meest gefrustreerde man allertijden. Hij heeft een werk geleverd immens van aard maar door weinige aanschouwd. De man die de vloer heeft gelegd van "De Sixtijnse Kapel". Er zijn genoeg redenen maar laat er niet door opjagen.
Natuurlijk moet je niet luisteren naar de raad van een domme-gast. Uiteindelijk zijn het jouw gevoelens en moet je ze niet ontlopen als je dat belangrijk vindt. Je bent de belangrijkste mens in je leven laat je dan niet opvreten door frustraties. Laat dat aan de mensen die deze blog niet lezen ;)

04:41 Gepost door Toontje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dju, hé... Nu weet ek et ni meer ze... Moet ik nu blij of verdrietig zijn? Vorige week is mij verteld geweest dat ik bij sommige mensen zorg voor de nodige frustraties door mijn altijd-durende glimlach, door mijn mooie jongen, door mijn 'naïviteit'... Maar blijkbaar zijn frustraties toch niet zo leuk... :s

Gepost door: steffie | 11-12-04

De commentaren zijn gesloten.